Events

Hieronder vind je de aankomende bijeenkomsten, workshops en trainingen die vanuit Bergmann Media georganiseerd worden.

Klik bij het betreffende event op het plusje rechts om de inhoud te bekijken.

Heb je een vraag of opmerking? Stuur gerust een bericht.

mei
23
wo
Workshop ‘Bloggen voor je eigen bedrijf’ @ Het Coachhuis
mei 23 @ 9:00 AM – 12:00 PM

Ben je net gestart als zzp’er of iets langer bezig maar steeds niet toegekomen aan zakelijk bloggen? Nu of nooit. Meld je aan voor de workshop ‘Bloggen voor je eigen bedrijf’ op woensdag 23 mei 2018 van 9.00 tot 12.00 uur in Het Coachhuis, Raamweg 4, Den Haag (nabij DH CS). Als je het doet, doe het dan meteen goed, en bouw duurzaam vertrouwen op met jouw doelgroep! De toegevoegde waarde van het meedoen aan deze workshop is dat je het in klein groepsverband doet met meer persoonlijke aandacht en ook van elkaar leert. Bovendien is meedoen tegelijkertijd netwerken.

Gelijk naar aanmeldingsformulier

Waarom je zakelijk zou bloggen? Omdat:

– je meer bezoekers op je website wilt (beter vindbaar zijn);
– je meer potentiële klanten wilt bereiken en werven;
– je invloed wilt uitoefenen binnen het vakgebied waarin jij werkzaam bent als expert; en/of
– je wilt besparen op jouw marketingkosten.

Deze compacte, scherp geprijsde én interactieve workshop geeft je een goede basis.

Inhoud van de workshop

Na korte voorstelronde deelnemers (je mág een elevator pitch doen, maar is niet verplicht!):
1. inleiding: schrijven voor het web, bepalen doel en doelgroep, bloggen in relatie tot andere social media.
2. zakelijk bloggen: tips & tricks, do’s & don’ts. Bijvoorbeeld: hoe kom ik aan onderwerpen, hoe verspreid ik mijn blogs enz.
3. behandelen tekst/vragen deelnemers.

Achteraf ontvang je een samenvatting van deze sessie in PDF.

Het Coachhuis, zaal 1.2 Van Gogh, Den Haag

Laat zakelijk bloggen géén gemiste kans zijn voor meer zichtbaarheid, ‘expertstatus’ en omzet (of continuïteit hierin). Uiteraard als aanvullend marketinginstrument van jouw bedrijf. Voor veel bedrijven is het tegenwoordig een vast onderdeel van de dag, week of maand. Met bloggen voor je eigen bedrijf:

  • houd je je website levendig
  • maak je hem beter vindbaar (seo)
  • creëer je vertrouwen als expert (‘autoriteit’)
  • kun je inzicht verkrijgen op welke kennis van jou het meest wordt gezocht (doelgroep)
  • bespaar je op je marketingbudget
  • kun je meer interactie met je doelgroep stimuleren.
  • wordt bevorderd dat je blijft onderzoeken en bijblijft in jouw vakgebied

Wees dus een baken in jouw vak en genereer hiermee (potentiële) klanten!

Dag: woensdag 23 mei 2018
Tijd:
 09.00 – 12.00 uur
Locatie: Het Coachhuis, Raamweg 4, Den Haag (nabij DH CS, Malieveld)
Prijs (introductietarief): € 59,95 + 21% btw (€ 72,54 incl. btw)
Doelgroep: startende zzp’ers en andere zelfstandigen die nog niet toegekomen zijn aan bloggen, maar dit wél willen doen omdat zij dit beschouwen als een waardevol marketinginstrument voor een sterke positionering van hun bedrijf.

Aanmelden
Geef jezelf op via dit aanmeldingsformulier of stuur een mail. Na aanmelding ontvang je een factuur om uiterlijk vrijdag 18 mei € 72,54 incl. btw over te maken naar Bergmann Media, Den Haag. Uiteraard wordt de ontvangst van de betaling aan jou bevestigd. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij.

Korting!
Meld jij jezelf met meerdere personen tegelijkertijd aan? Dan ontvangt een ieder 5% korting op het normale tarief, oftewel je betaalt € 56,95 (€ 68,91 incl. btw). Is dit het geval, vul dan het aanmeldingsformulier niet in, maar stuur een mail en we stemmen de facturering naar alle personen samen netjes af.

Ben je onverhoopt verhinderd en laat je dit uiterlijk 48 uur van tevoren weten ontvang je het bedrag terug op je rekening. (Ook als de workshop vanuit Bergmann Media niet doorgaat.)

Simone Bergmann

Over de trainer
Ik vind het leuk om mijn kennis op het gebied van communicatie & marketing, alsook mijn ervaring als zzp’er de afgelopen 8 jaar, tevens in de vorm van coaching en training over te brengen. Ik ben een zeer ervaren tekstschrijver en PR professional. Ook werkte ik een tijd als journalist voor radio, krant en internet en weet dus ook hoe je ‘mediatechnisch’ de aandacht kunt trekken.

Daarbij organiseer, programmeer, coördineer en presenteer ik sinds 2014 het netwerk ZZP Loosduinen voor startende zzp’ers in Den Haag. (Loosduinen is een van de stadsdelen van Den Haag, nabij Kijkduin strand.) Vóór mijn 100% ondernemerschap per 1-01-10 werkte ik overigens 15 jaar lang in banen bij zowel commerciële bedrijven als bij overheid.

mei
29
di
Hart & Zaken spreekuur @ Het Coachhuis
mei 29 @ 7:30 PM – 9:00 PM

Op dinsdagavond 29 mei 2018 kun je weer terecht op het Hart & Zaken spreekuur (gratis). Handig als je overdag werkt of andere afspraken hebt! Het spreekuur is er speciaal voor jouw *ondernemers- of levensvraag voor inzicht, balans, inspiratie. Een consult is kosteloos en duurt maximaal 30 minuten. Eventueel kun je je vraag of datgene waar je even over wilt ‘sparren’ van tevoren toemailen.

Maak een afspraak op een van deze tijdstippen:
19.30
20.00
20.30

Zin om af te spreken? Mail naar info@simonebergmann.nl.

Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om van het spreekuur gebruik te maken, kun je maximaal 1x per 2 maanden van dit gratis consult profiteren. Wens je intensievere aandacht c.q. coaching, start dan met personal coaching.

Je mag het Hart & Zaken spreekuur overigens ook gebruiken om eens vrijblijvend kennis te maken. In het kader van personal coaching, samenwerken of uitbreiden netwerk.

Het Coachhuis, kamer 2.1 Munch, Den Haag

Het spreekuur vindt plaats in Het Coachhuis aan Raamweg 4, Den Haag (Benoordenhout). Het pand is centraal gelegen nabij Den Haag CS. Het is van hieruit goed bereikbaar lopend (10 min.), met openbaar vervoer (lijn 9 stopt voor de deur, halte Javabrug). Na 17.00 uur gratis parkeren in omgeving.

*Je ondernemersvraag valt binnen het gebied:

1. communicatie, marketing, sales;
2. zakelijk netwerken; of
3. management, leiderschap.

Meer specifiek bijvoorbeeld over:

– het scherper, eenduidiger formuleren van je product of dienstverlening;
– het uitwerken van een nieuw idee of concept;
– het bereiken van de juiste doelgroep voor jouw bedrijf of organisatie;
– hoe je jezelf presenteert of profileert als ondernemer of leidinggevende;
– ETC.

jun
12
di
Sales training ‘1, 2, 3, DEAL!’ @ Het Coachhuis
jun 12 @ 2:00 PM – 5:30 PM

Goed. Je hebt je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en bent er hélemaal klaar voor als kersverse zelfstandige zonder personeel? (Of je staat op het punt om dit avontuur aan te gaan?) Doe dan mee met de sales training ‘1, 2, 3, DEAL!’ op dinsdag 12 juni 2018 van 14.00 tot 17.30 uur. Locatie: Het Coachhuis, Raamweg 4, Benoordenhout, Den Haag (nabij DH CS). Je hebt natuurlijk veel zin om de klant die jij voor ogen hebt van dienst te zijn. Voorkom onnodig getreuzel en geanalyseer, stap in de ‘ondernemersflow’!

Doelgroep: startende zzp’ers. Je bent nog niet zolang geleden gestart met jouw eigen bedrijf, of staat op de drempel hiervan. Aantal plaatsen beperkt. De training wordt gegeven in klein groepsverband (max. 10 personen) voor meer persoonlijke aandacht en diepgang. Tijdens de training ben je zo (inter)actief mogelijk bezig met het ‘vormgeven’ van jouw bedrijf. Vanzelfsprekend vanuit je hart!

Gelijk naar aanmeldingsformulier

Het Coachhuis, zaal 1.2 Van Gogh, Den Haag

Toegevoegde waarde
Het meedoen aan de training is tegelijkertijd netwerken. Je neemt uiteraard, als je die al hebt, je visitekaartjes, flyers etc. mee. Wie weet wie je ontmoet! Een of meer personen kunnen je precies de juiste inspiratie of hulp geven die je nodig hebt of misschien kun je zelfs met hen een samenwerkingsverband starten. Bovendien kan de training volgen jou stimuleren dat ideeën meer gaan ‘leven’ in je hoofd wanneer je hiermee met anderen actief aan de slag gaat. Je leert en oefent samen, inspireert elkaar, geeft elkaar feedback.

Ja! Tijdens ‘1, 2, 3, DEAL!’ schrijven we ook dingen op. Voor meer inzicht en gevoel bij hoe wij zelf gedreven worden en dit te vertalen naar een mooi, uniek en florerend bedrijf.

Na de training ontvang je nog een mail met actiepunten voor jouw eigen follow-up en een lijst met iedereen die heeft deelgenomen. Daarnaast kun je als je op LinkedIn zit, ook lid worden van de LinkedIn-groep ‘ZZP Sales 1, 2, 3, DEAL!’. Hierin kun je de voortgang of ontwikkelingen van jouw bedrijf plaatsen, een actie, nieuwtje of oproep, een stelling of vraag. In de groep worden ook tips over communicatie, sales en marketing geplaatst.

INHOUD
Tijdens de interactieve sales training 1, 2, 3, DEAL! doen we verschillende oefeningen. Er wordt ingegaan op:

1. Wat straal ik uit? Hoe breng ik mijn bedrijf in een paar zinnen over? (‘pitchen’).
2. Hoe voer ik een goed verkoopgesprek? Hoe herken ik een ‘koopsignaal’? (AIDA-model, analysevragen).
3. Hoe haal ik het meest uit netwerkborrels- of bijeenkomsten? (intentie, focus, follow-up)

Meer uitgebreide beschrijving in PDF

Prijs (introductietarief): € 52,50 + 21% btw (= € 63,53 incl.), inclusief drankjes (koffie, thee, frisdrank).

Wanneer je je aanmeldt via het aanmeldingsformulier (of per mail), ontvang je een factuur om direct te voldoen. Je betaling moet uiterlijk donderdag 7 juni binnen zijn. Ben je onverhoopt verhinderd en laat je dit uiterlijk 48 uur van tevoren weten, ontvang je het bedrag terug op je rekening. (Ook als de training vanuit Bergmann Media niet doorgaat.)

★ Grijp je kans en begin gedegen, gestructureerd en authentiek! 

Simone Bergmann

Over de trainer:
Ik vind het leuk om mijn kennis op het gebied van communicatie & marketing, alsook mijn ervaring als zzp’er de afgelopen 8 jaar, tevens in de vorm van coaching en training over te brengen. Daarbij organiseer, programmeer, coördineer en presenteer ik sinds 2014 het netwerk ZZP Loosduinen voor startende zzp’ers in Den Haag. (Loosduinen is een van de stadsdelen van Den Haag, nabij Kijkduin strand.) Vóór mijn 100% ondernemerschap per 1-01-10 werkte ik overigens 15 jaar lang in banen bij zowel commerciële bedrijven als bij de overheid.

Eerdere berichten:
Voor de zzp’er die voor zichzelf en vanuit het hart denkt (1, 2, 3, DEAL!)
Sales training 1, 2, 3, DEAL!? Daar heb ik zin in!
ZZP’er, ben je wel ondernemend genoeg?

jun
21
do
iO Den Haag (inspiratiesessie ondernemers – ‘ZZP sociaal ondernemen’) @ Het Coachhuis
jun 21 @ 3:00 PM – 4:45 PM

Ben je startend zzp’er en doe je graag opdrachten c.q. projecten die maatschappelijke meerwaarde creëren? Laten we elkaar dan ontmoeten bij iO Den Haag – ‘ZZP sociaal ondernemen’ op donderdag 21 juni van 15.00 tot 16.45 uur in Het Coachhuis, Raamweg 4, Den Haag (nabij DH CS). Deze inspiratiesessie ondernemers staat dus in het teken van ‘sociaal ondernemen’. Je woont en werkt in Den Haag of hierbuiten. Je bent van harte welkom om andere maatschappelijk georiënteerde ondernemers te leren kennen voor inspiratie, feedback, samenwerking…!

Waarom?
Het doel van deze sessie is vooral om elkaar te ontmoeten en met elkaar te delen op welk vlak wij op sociaal ondernemersgebied actief zijn. Wanneer we elkaar kennen, kunnen we elkaar gemakkelijker benaderen voor tips, aanbevelingen, samenwerking etc. Het kan ook dat we elkaar dusdanig aanvullen, met de juiste ‘klik’, dat we misschien wel een interessant concept of project bedenken en dit ook aan een of meer partijen kunnen aanbieden. Wellicht ontstaan hieruit ook nieuwe samenwerkingsvormen, zoals stichting, coöperatie enz.

Programma:
15.00 – 15.15 Opening + welkom door Simone Bergmann (Bergmann Media).
15.15 – 15.30 Korte introductie (‘elevator pitch’) deelnemers.
15.30 – 16.15 Kansen en uitdagingen ‘sociaal ondernemerschap’, Durf Te Vragen.
16.15 – 16.45 Afsluiting + drankje doen.

Na de sessie krijg je een samenvatting in PDF toegemaild ten behoeve van je eigen follow-up of reflectie.

De sessie vindt plaats in klein verband (max. 10 deelnemers) zodat het overzichtelijk blijft en er ruimte is om wat dieper op zaken in te gaan.

JA, ik meld mij graag aan!

Kosten: € 15,00 incl. btw (koffie, thee en frisdrank inbegrepen). Na aanmelding via bovenstaand linkje of via info@simonebergmann.nl, ontvang je een factuur om uiterlijk maandag 18 juni te voldoen.

Gestart als zzp’er? Vorm netwerken (formeel of informeel) met andere zelfstandigen die jou versterken, met wie je kunt samenwerken, profiteer van complementair zijn aan elkaar!

Visie, invloed & robuustheid
Deze bijeenkomst is vooral voor jou als zelfstandig professional wanneer je meer gericht bent ‘op de langere termijn’, en daarom zoveel mogelijk goede professionals wilt ontmoeten ten voordele en versterking van jouw eigen bedrijf. Samen met anderen is het mogelijk dat je grotere (of meer lucratieve) projecten kunt oppakken en wanneer de juiste mensen jou kennen kun je jezelf (mede door mond-tot-mondreclame) beter en sneller positioneren als ‘belangrijke speler’ binnen jouw vakgebied.

★ ZZP’er! Ga voor co-creatie in plaats van concurrentie! ★ 

Deze bijeenkomst wordt gefaciliteerd en begeleid door Simone Bergmann, Bergmann Media. Zie ook: Mens, maatschappij, onderwijs.

jul
9
ma
Workshop ‘Zelfstandig Professional Presenteert (ZPP)’ @ Het Coachhuis
jul 9 @ 2:00 PM – 5:00 PM

Als startend zzp’er wil jij natuurlijk goed voor de dag komen. Ook wanneer je eens een elevator pitch, workshop of presentatie doet. Het is belangrijk dat je dan lekker in je vel zit, het publiek (hoe groot of klein) niet vreest en een helder, dynamisch, aansprekend verhaal kunt vertellen. Goed verteld, goed gearticuleerd, goed getimed.

Of het nu op een festival, netwerkborrel of seminar is, het is altijd fijn wanneer je zelfverzekerd, ontspannen en met de juiste focus het podium op kunt stappen. Gún jezelf dat, doe mee met de workshop ‘Zelfstandig Professional Presenteert (ZPP)’ op maandag 9 juli van 14.00 tot 17.00 uur in Het Coachhuis, Raamweg 4, Den Haag.

Het Coachhuis, zaal 1.2 Van Gogh, Den Haag

Dag: maandag 9 juli 2018
Tijd:
 14.00 – 17.00 uur
Locatie: Het Coachhuis, Raamweg 4, Den Haag (nabij DH CS, snelweg, tramhalte lijn 9 ‘Javabrug’)
Prijs (introductietarief): € 75,00 + 21% btw (€ 90,75 incl.)
Doelgroep: startende zzp’ers, en ook andere zelfstandigen die hun presentatievaardigheden willen oefenen en verbeteren. Klein groepsverband voor meer persoonlijke aandacht. En meedoen is tegelijkertijd natuurlijk ook… netwerken!

Simone Bergmann (midden) is een zeer ervaren presentator, dagvoorzitter, debatleider en dialoogbegeleider. Ze presenteert hier een event van Lifestyle Business Club Den Haag.

Aanmelden
Geef jezelf op via dit aanmeldingsformulier of stuur een mail. Na aanmelding ontvang je een factuur om uiterlijk donderdag 5 juli € 90,75 incl. btw over te maken naar Bergmann Media, Den Haag. Uiteraard wordt de ontvangst van de betaling aan jou bevestigd. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij.

Ben je onverhoopt verhinderd en laat je dit uiterlijk 48 uur van tevoren weten ontvang je het bedrag terug op je rekening. (Ook als de workshop vanuit Bergmann Media niet doorgaat.)

★ Presenteer óveral gepassioneerd, soepel en scherp! ★

Over de trainer
Ik vind het leuk om mijn kennis op het gebied van communicatie & marketing, alsook mijn ervaring als zzp’er de afgelopen 8 jaar, tevens in de vorm van coaching en training over te brengen. Ik ben daarbij een zeer ervaren presentatrice op uiteenlopende events. Ook ben ik professioneel actrice en presenteerde ik enige tijd op de radio: ik kan je dus zéker tips geven voor als je een keer voor een radioshow geïnterviewd wordt. Ik heb daarbij ervaring met divers modellenwerk en deed ooit een mannequin opleiding (o.a. ‘catwalk lopen’).

Simone Bergmann

Netwerk van ruim 100 startende zzp’ers
Verder organiseer, programmeer, coördineer en presenteer ik sinds 2014 het netwerk ZZP Loosduinen voor startende zzp’ers in Den Haag. (Loosduinen is een van de stadsdelen van Den Haag, nabij Kijkduin strand.) Vóór mijn 100% ondernemerschap per 1-01-10 werkte ik overigens 15 jaar lang in banen bij zowel commerciële bedrijven als overheid.