Simone Bergmann

Hallo. Welkom op mijn website! Mijn naam is Simone. Per 1 januari 2022 ondersteun ik, vanuit Bergmann Media in Den Haag, organisaties (bedrijven, instellingen enz.) én individuele ondernemers op het gebied van communicatie (ook: snijvlak communicatie, beleid en management). Mijn klanten zijn vooral: midden- en kleinbedrijf (mkb), non-profit organisaties, overheid en zorg.

Ik help jou met meer zichtbaarheid en het optimaliseren van interne en externe communicatiestromen ten voordele van jouw idee, dienst of product. Verbindend en met een glans! Hierbij combineer ik een unieke mix aan communicatie-, organisatorische- en journalistieke vaardigheden. Voor een oriënterend gesprek of een offerte opvragen (allebei vrijblijvend), kun je me altijd bereiken.

Foto: Ronald van den Andel Fotografie

Wat deed ik hiervoor?
Vóór ik per 1 januari 2010 volledig zelfstandig ondernemer werd, werkte ik 15 jaar in het bedrijfsleven en bij de overheid in management, recruitment en communicatie. Ik heb onder meer leidinggegeven aan grote afdelingen met direct klantcontact. In 2021 bestrijkt mijn professionele ervaring zesentwintig jaar.

Hoe het ondernemersavontuur begon…
In het najaar van 2009 werd ik benaderd door een mediabedrijf om gedurende een langere periode op zzp-basis een aantal uur in de week radio (nieuws en actualiteiten uit Den Haag) te maken. En ik had het geluk dat ik bij nog een andere opdrachtgever als ondernemer ingezet kon worden. Ik heb die kans aangegrepen om in november netjes mijn vaste baan op te zeggen en per 1 januari 2010 het ondernemersavontuur aan te gaan. Eerder was ik al van 4 naar 3 dagen werken gegaan om me alvast te kunnen oriënteren op ondernemerschap. Aan dat ‘oriënteren’ was ik eerlijk gezegd nog niet echt toegekomen tot DE KANS zich ineens voordeed… Het was allemaal vast geen toeval.

Overigens had ik toen ik begon totaal geen geld achter de hand, maar wel een hypotheek en ik had geen partner (of erfenis) om financieel op terug te vallen. Oftewel, het was best een ‘sprong in het diepe’. Maar ik nam hem tóch, omdat een ‘eigen bedrijf’ een van die 50 dingen was die ik ooit in mijn leven wilde hebben. Grapje. Vermoedelijk zat het gewoon altijd al sluimerend in mij. Toen ik klein was speelde ik bijvoorbeeld samen met mijn nichtje dat we een bedrijf hadden en orders verwerkten. Met een telefoon, kwitantieboekje en de catalogus van een postorderbedrijf.

Toen ik nog in loondienst werkte combineerde ik dit door de jaren heen al met freelance presentatieklussen voor radio en evenementen. Zie mij maar als een all-in-one communicator, met een sterk organisatorisch vermogen. Je krijgt bij mij altijd meer waar voor je geld. No-nonsense, persoonlijk, verbindend!

Verbinding
Van jongs af aan heb ik een niet-aflatende interesse in wat mensen beweegt c.q. wat hun drijfveren zijn. Ik vind het leuk om mensen die dezelfde interesses, doelen of dromen hebben met elkaar te verbinden. En dat doe ik dus elke dag weer: mensen verbinden met hun doelgroep en… met hun hoofd en hun hart. Opdat zij mogen floreren, op welk gebied vanuit hun passie dan ook.

Wist je overigens dat de naam Simone ‘luisteraar’ betekent? Laat dat nu precies zijn wat ik voortdurend doe… Ik luister héél goed naar wat er in jóuw hoofd zit en vertaal dat concreet naar tekst, beeld of geluid!

Waarom Simone?
Manieren van samenwerken