Stemmenwerk

Zit je even omhoog met het vinden van een goede stem voor jouw audio- of audiovisuele productie? Geen nood. Ik ben een ervaren stemartiest. Kennismaken? Neem contact met me op! Ik spreek een diversiteit aan producties in, denk aan:

– reclamespotjes;
– luisterboeken;
– films (zakelijk, animatie, docu etc.);
– voice response;
– e-Learning.

Wat spreek ik in?
Teksten spreek ik voornamelijk in in het Nederlands en Brits-Engels. Maar stemopdrachten in (deels) Duits of Frans zijn mogelijk. Naast het inspreken kan ik eventueel ook de benodigde teksten zelf schrijven, of herschrijven. Hieronder vind je een korte impressie. Neem bij interesse gerust contact op.

Ik werk professioneel met mijn stem sinds 2006. Dit begon als freelance radiopresentator en later als stem voor luisterboeken, commercials etc. Radio is overigens wel weer een geheel ander vak dan voice over of stemacteur! Maar het geeft hier alleen even aan dat ik een uitgebreide ervaring heb met het werken met mijn stem.

Waar spreek ik in?
Normaliter spreek ik in op locatie bij de opdrachtgever (studio). Ik kan thuis opnemen maar werk tevens samen met professionele studio’s in Den Haag. Oftewel, op afstand inspreken kan ook. Dit kan bijvoorbeeld zoals hieronder klinken. In deze audio zijn slechts minimale aanpassingen gedaan voor goed volume en geen pieken. De door jou ‘bestelde’ audio kan ik uiteraard volledig onbewerkt naar je toe sturen, zodat jij deze naar jouw eigen wens kunt bewerken met effecten en/of muziek. (Bovenstaande impressie c.q. demo is wél meer bewerkt.)

Microfoon 1:


Microfoon 2:

Foto’s: Aris Vink Fotografie

“Je hebt écht een eigen geluid, en een heel goede microfoontechniek!”
(Rene Kaaij, muziekproducent en eigenaar Seafront Music)

“You live in your voice”
(Donna DuCarme, stemcoach/regisseur)

“Zij is echt een aanrader; vriendelijke stem en kan zich in vele karakters verplaatsen!!”
(Wencke Touburg, Okly sprookjes en meer)

“Je hebt écht een mooie stem! Ook al weet ik niks van dit onderwerp weet jij het zo begrijpelijk over te brengen dat ik het goed kan volgen”
Fraaie stembuigingen vol jeugdige energie”
“De voorlezer zit vol levenslust. Je wordt wakker als je haar hoort”
“Grappig, spannend en fantastisch voorgelezen”
“Zelfs zonder het benoemen van de personages zijn ze herkenbaar door hun intonatie en subtiele dialect. Ze heeft het geluk een prachtige, wat zachte stem mee te hebben gekregen. Ze klinkt daardoor net als een grote zus die voor het slapen gaan, stilletjes in het bijna donker, voorleest”

(reviews luisterboeken)

Overigens bracht ik in 2012 ook nog de lounge track ‘Passion Subsiding’ uit, wat gedraaid werd op lokale en regionale radio in Nederland en ook door het Duitse Radio Marabu. Ik heb dit zelf geschreven en het is ook mijn stem die je hoort. Klik hier om het liedje te beluisteren.

Kortom, kan ik jou helpen? Schroom niet, stuur me een bericht om even met elkaar van gedachten te wisselen.

Heb je zelf een demo gemaakt en wens je feedback? Vraag een voice consult aan!
Of klik hier wanneer je op zoek bent naar een editor van audiobestanden.