Onderweg…

Al bestaat Funky Simone ‘alweer’ drie maanden, tekenaar Piet Voordes had ik nog nooit in levende lijve (contact alleen via Facebook en email) gezien tót afgelopen zaterdag op het 14e Kamper Stripspektakel, waar zo’n 50 signerende striptekenaars en scenarioschrijvers aanwezig waren. Jazeker, Piet en ik zijn stevig onderweg met Funky Simone, naar een idee/concept van mij.

Piet Voordes en Simone Bergmann op het 14e Kamper Stripspektakel

Op deze broeierige zomerdag konden fans en verzamelaars weer hun lol op. Een heel aparte sfeer (mijn eerste keer op een ‘stripbeurs’) en gelukkig had Piet een stand in de schaduw, samen met de sympathieke IJsbrand Oost, de tekenaar van Max Miller. Piet en ik hadden elkaar inmiddels al heel vaak gesproken over de mail en telefoon, en het was geen verrassing dat het ook ‘in real life’ meteen klikte.

Bezoekster Truus: “Geef mij maar een Funky Simone…”
Piet begint te tekenen. “… als ‘indiaan’.” En Funky Simone krijgt van
Piet een veer op haar hoofd.

Piet is (sinds 1994) een van de Nederlandse tekenaars van Donald Duck. Hier zijn er overigens maar een paar van (zeer strenge Disney-selectie!). De enige vrouwelijke Nederlandse Duck-tekenaar is Wilma van den Bosch (sinds de jaren ’80). Het was leuk om haar zaterdag uitgebreid te hebben gesproken, en ook om zowel haar als Piet Donald Duck te zien tekenen.

Ik (achter stand): “Er vragen mensen constant om een t-shirt van Funky Simone!!” Bezoekster op 14e Kamper Stripspektakel: “Dan moet je daarin voorzien.” Ik: “Ja…”

Naast Donald Duck tekende Piet, voor bezoekers van werkelijk uiteenlopende leeftijden, de door hem gecreëerde karaktertjes van Ernst, Bobbie en de Rest en De Club van Sinterklaas. Uiteraard mocht een tekening van Piet Paulusma van de Piet Paulusma Comic ook niet ontbreken! Funky Simone is (nog) geen bekend figuurtje, maar toch vielen haar posters in het kraampje op en ik geloof dat de ‘echte’ Simone die er ook nog zat mét een Funky Simone shirt, er nog een extra dimensie aan gaf. Piet ging er helemaal voor en haalde ze (trouwe fans of niet) over, terwijl ik à la Funky Simone gezellig meebabbelde.

“Geef mij maar een Funky Simone!” riepen een aantal , zowel kinderen als volwassenen. En ze vroegen of ik, naast die van Piet, ook mijn handtekening onder hun tekening van Funky Simone wilde zetten. Eigenlijk was het enthousiasme voor zo’n ‘onbekend’ figuurtje voor Piet en mij líchtelijk overweldigend, maar… absoluut gewenst!

Deze Funky Simone fans vond ik bereid om te poseren met de poster die Piet speciaal voor de gelegenheid had gemaakt:

Een fan van ‘Funky Simone’ (die toevallig ook ‘Simone’ heet!) op het Kamper Stripspektakel 2012

Piet en ik op 14e Kamper Stripspektakel (uitgelaten): “Volgend jaar bezetten we met Funky Simone het hele plein, met allemaal FUNKY STUFF!” Gerben Valkema (tekenaar ‘Elsje’): “Zoooo.” Ik: “Maar ‘Elsje’ mag er ook wel bij, hoor.” Gerben (fronst): “Ik weet het niet. Twee van die pittige dames bij elkaar…” Ik: “Oh. Nee. We willen niet dat ze met elkaar gaan vechten, natuurlijk!”

Frank, een bezoeker van Kamper Stripspektakel 2012, koopt een poster van Funky Simone voor zijn 3-jarige dochtertje.