Funky Simone animatie is af!

De afgelopen tijd hebben we achter de schermen hard gewerkt aan de ‘Funky Simone teaser’. Morgen maak ik hem openbaar. Ik houd je dus nog even in spanning…

Wel verklap ik je alvast dat het een ‘cut-out animatie’ is. Een wat!? Er zijn verschillende soorten van animatie. Hier gaat het om een collagetechniek waarbij in dit geval het lichaampje van Funky Simone helemaal in stukjes is geknipt. Deze losse onderdelen zijn beeld voor beeld onder de camera gefilmd, totdat ze ineens ging… bewegen.

Een van de bekendste voorbeelden van cut-out animatie is ‘South Park’. Zij zijn van origine op deze manier begonnen. Later was er de ‘upgrade’ naar computer animatietechnieken.


The History of South Park

Voor deze techniek hoef je overigens niet per se zelf te tekenen. Je kunt ook andermans tekeningen en/of foto’s uit tijdschriften of dergelijke gebruiken. Los van de boodschap bepalen deze natuurlijk ook de sfeer (modern, barok, sci-fi, fantasy, absurd, enz.).

Een interessante, toegankelijke vorm van animeren dus voor in het bijzonder educatieve doeleinden. Bijvoorbeeld: in de animatieworkshop ‘Tekenfilm maken’ (RAIMKE) kunnen kinderen een gezamenlijke tekenfilm maken, gekoppeld aan een bepaald onderwerp of thema.

Om je enthousiast te maken… Hier legt Terry Gilliam, bekend van onder meer de Monty Python cut-out animation films het uit:

Verder is het straks inderdaad mijn stem die je hoort. Dat is vast geen verrassing. Het is voor dit soort dingen érg handig als je zelf een voice over en stemactrice bent.

Oh ja, voor 1 seconde tekenfilm heb je ongeveer 12 (!) tekeningen nodig, dus wees morgen niet teleurgesteld als het filmpje van Funky Simone ‘maar’ een paar seconden duurt! Voor nu dan…, want wie weet, wie weet, later…

Ik ben super trots dat ik je dit filmpje, puur ter promotie van Funky Simone, al binnen zo’n korte tijd mag tonen! Ik bedoel, je moet dingen toch gewoon uitproberen!?