Simone Bergmann

Hallo. Welkom op mijn website! Mijn naam is Simone. Sinds 1 januari 2010 run ik mijn bedrijf Bergmann Media, van waaruit ik organisaties en individuele ondernemers ondersteun op het gebied van communicatie (ook: snijvlak communicatie, beleid en management). 

Ik help jou met meer zichtbaarheid en het optimaliseren van communicatiestromen ten voordele van jouw idee, dienst of product. Verbindend en met een glans! Hierbij combineer ik een unieke mix aan communicatie-, management- en journalistieke ervaring. Voor een oriënterend gesprek of een offerte opvragen (allebei vrijblijvend), kun je me altijd bereiken.

Voor ik 100% zelfstandig ondernemer werd, werkte ik 15 jaar in het bedrijfsleven en bij de overheid in management, recruitment en communicatie. Ik heb onder meer leidinggegeven aan grote afdelingen met direct klantcontact. Zo bestrijkt mijn professionele ervaring inmiddels ruim drieëntwintig jaar.

In het najaar van 2009 werd ik benaderd door een mediabedrijf om gedurende een lange periode vijf dagen in de week radio (nieuws en actualiteiten uit Den Haag) te maken. Ik heb die kans aangegrepen om in november netjes mijn vaste baan op te zeggen en per 1 januari 2010 het ondernemersavontuur aan te gaan. Eerder was ik al van 4 naar 3 dagen werken gegaan om me alvast te kunnen oriënteren op ondernemerschap. Het was allemaal vast geen toeval…

Overigens had ik toen ik begon totaal geen geld achter de hand, maar wel een hypotheek en ik had geen partner om financieel op terug te vallen (wilde ik ook niet). Oftewel, het was best een ‘sprong in het diepe’. Maar ik nam hem tóch, omdat een ‘eigen bedrijf’ een van die 50 dingen was die ik ooit in mijn leven wilde hebben. Grapje. Het zat gewoon altijd al sluimerend in mij. Toen ik klein was speelde ik bijvoorbeeld samen met mijn nichtje dat we een bedrijf hadden en orders verwerkten. Met een telefoon, kwitantieboekje en de catalogus van een postorderbedrijf.

Mijn banen combineerde ik door de jaren heen al met freelance presentatieklussen voor radio en evenementen. Zie mij maar als een all-in-one communicator, met een sterk organisatorisch vermogen. Je krijgt bij mij altijd meer waar voor je geld.

Van jongs af aan heb ik een niet-aflatende interesse in wat mensen beweegt c.q. wat hun drijfveren zijn. Ik vind het leuk om mensen die dezelfde interesses, doelen of dromen hebben met elkaar te verbinden.

Het welzijn van in het bijzonder kinderen ligt mij na aan het hart. (Dit gaat bij mij heel diep vanwege mijn eigen moeilijke jeugd.) Ook vind ik het belangrijk dat studenten zo goed en snel mogelijk worden voorbereid op de praktijk. Daarom ben ik sinds 2008 op vrijwillige basis business coach van studenten bij ROC Mondriaan (Zaak & Co).
Ieder kind heeft recht op een veilige, liefhebbende omgeving om ten volste expressie te kunnen geven aan zijn of haar talenten. Ik wijs je langs deze weg graag ook op NO KIDDING, een maatschappelijke beweging die kindermishandeling wil voorkomen.

Foto: Erik Jansen Fotografie

Wist je overigens dat de naam Simone ‘luisteraar’ betekent? Laat dat nu precies zijn wat ik voortdurend doe… Ik luister héél goed naar wat er in jóuw hoofd zit en vertaal dat concreet naar tekst, beeld of geluid!

Unique Selling Points (USP’s)
Manieren van samenwerken