“Hoe gaat het met Funky Simone?”

Als mensen op een feestje niet eerst vragen hoe het met mij gaat, maar in plaats daarvan vragen naar mijn alter ego: “Hoe gaat het met Funky Simone?”, ben je dan goed bezig of niet!? Ik weet het niet precies, maar het is erg leuk dat Funky Simone in de hoofden van veel mensen blijft hangen. En ik vind het leuk om jou, van begin tot eind, mee te nemen in haar reis…

De eerste sketch dateert van 21 mei 2012, we zijn dus nog geen 5 maanden verder en zoals je misschien al had gelezen is er al best veel gebeurd. Met natuurlijk als hoogtepunt het 14e Kamper Stripspektakel waar Funky Simone kennismaakte met fans in real life.

Met Funky Simone kun je echt allerlei kanten op, van stripboek tot merchandise, van tekenfilm tot kledinglijn, maar… dan moet er wel een degelijk plan voor gesmeed worden en die taak ligt bij mij als exclusieve licentiehouder (Funky Simone is als mijn alter ego onlosmakelijk met mij verbonden) en producent. De Friese striptekenaar Piet Voordes is ‘opdrachtnemer’.

Piet praat met een fan terwijl hij voor hem ‘een Donald Duck ‘ aan het tekenen is, terwijl  Simone wijst op haar Funky Simone shirt op het 14e Kamper Stripspektakel

 

Oftewel, het blijft een spannende tijd. Welke kant zal het uiteindelijk met Funky Simone op gaan…? De tijd zal het leren.