Het verhaal achter…

De afgelopen jaren heb ik enorm veel interviews gehouden. Zo interviewde ik op de radio voor diverse programma’s en deed ik hetzelfde ook voor de krant. (daarnaast  interviewde ik voor personeelsblad, nieuwsbrief, onderzoeksrapport…)

Ik ben altijd geïnteresseerd in een boeiend, mooi, belangrijk, indrukwekkend verhaal. Neem gerust contact met me op als jij er nog eentje weet!

Als journalist kan ik artikelen aanbieden aan krant of (online) magazine. Er is alleen niet altijd de garantie dat het stuk daadwerkelijk geplaatst wordt. Hoe dan ook: Niet geschoten is altijd mis!

“Simone is een journaliste waar ik graag een interview aan geef. Zij doet haar werk professioneel, maar ook vanuit een warm hart. Daardoor zet zij je neer zoals je bent”
(Roland Mackaay – allround entertainer)

Wanneer ik een interview afneem doe ik dat het liefst face-to-face, omdat ik dan ook iemand kan observeren; iemands ogen en verdere lichaamstaal. Bij mij is de uitdaging vooral om in mijn rol als verslaggever of presentator een meest authentieke weergave te geven van de ‘boodschap’ die iemand wil overbrengen. Dit kan zijn op de radio, in de krant of op internet. De verpakking is steeds anders, maar ik ga altijd op zoek naar het ‘kloppend hart’.

Het kan ook dat er interviews nodig zijn voor op een bedrijfswebsite of dat de informatie hierop ‘gelardeerd’ moet worden met persoonlijke quotes of anekdotes; daar ben ik eveneens erg bedreven in: de ‘personal touch’.

Wat verder door de tijd heen een absolute sport voor me is geworden is om zoveel mogelijk informatie en ‘gevoel’ mee te geven in héél weinig woorden. Vaak genoeg tegen wil en dank, want de plaatsingsruimte voor een artikel kan à la ‘kill your darlings’ nogal beperkt zijn… Enfin, laten we het maar hier op houden: ik ben geoefend.

Lulu: “In het begin dacht ik altijd dat bloemrijke taal de beste manier was om een verhaal te vertellen, maar ik besef dat het ook een kunst is om met korte zinnen hetzelfde effect te bereiken.”