Struinen en snuffelen op de stripbeurs

“We hebben eigenlijk altijd geluk gehad met het weer! Op misschien een enkele keer na…,” vertelde Peter van Mierlo, een van de organisatoren van het Kamper Stripspektakel. Dit jaar was het alweer de 15e keer dat deze grote familie stripbeurs plaatsvond met klinkende namen uit de Nederlandse stripwereld.

170813kXS_funkysimone_15ekamperstripspektakel

De zon piepte nu en dan vanachter de wolken vandaan en het was warm, maar niet broeierig. “Het loopt lekker door,” bromde Peter, terwijl hij zijn bovenlichaam uitstrekte om over het Van Heutszplein in Kampen uit te turen. Kinderen, jonge ouderen…, ze struinen allemaal ontspannen rond. “Nou, ik ga weer even een rondje maken!” riep hij ineens.

Daar zaten wij dus, Piet Voordes en ik, op dat plein. In de buurt van andere bekende tekenaars zoals Romano Molenaar (Birds of Prey), Hans van Oudenaarden (Bob Evers) en Wilma van den Bosch (Donald Duck). Scenaristen waren eveneens present; die mogen we natuurlijk niet vergeten!

Striptekenaar Piet Voordes hard aan het werk…

Gezellig! Zij zijn er ook weer!

En ook zij waren er weer! Gezellig!

Als je me al wat beter kent weet je dat ik altijd een liefde heb gehad voor stripboeken en tekenfilms. Met mijn broertjes stond ik bijvoorbeeld altijd vroeg op om naar Transformers te kijken.

Geweldig om je eigen ‘Funky Simone merchandise’ te zien liggen!

Nu lees ik nog steeds (af en toe) een stripboek. Eens even kijken, de laatste was ‘Asterix en de… Helvetiërs’ en daarvoor een Lucky Luke. Als ik langs een stripshop kom, in welke plaats dan ook, moet ik altijd even naar binnen om te ‘snuffelen’.

Animatiefilms vind ik tot op de dag van vandaag helemaal te gek. Finding Nemo en The Emperor’s New Groove behoren zeker tot mijn favorieten!

Eéééven kijken hoor…

Funky Simone komt dus niet helemaal ‘uit het niks’, lijkt het… Misschien heb jij dat ook weleens: dat iets telkens als een rode draad terugkomt in je leven. In eerste instantie besef je het niet, omdat het in een gedaante komt die je niet direct herkent, maar dan ineens denk je: Hey, maar…, wacht ’s even…

Funky Simone spulletjes!

 

 

LEES MEER!

 

Terug naar het begin: ‘Funky Simone op Kamper Stripspektakel’