“Funky Simone maakt me blij!”

Dat is wat mensen me regelmatig zeggen; “Funky Simone maakt me blij!”, “Elke keer als ik haar iets van haar zie doet het me goed”. Voor mij reden genoeg om Funky Simone steeds verder te ontwikkelen. En ze is er voor iedereen! Op het 15e Kamper Stripspektakel verwarmde het ook mijn hart om te zien dat ze door mensen van uiteenlopende leeftijden werd omarmd.

Hans was de eerste die vórig jaar de eerste persoonlijke Funky Simone kreeg overhandigd, dit jaar kreeg hij uiteraard weer een gloednieuwe, gemaakt door cartoonist Piet Voordes!

Voor ‘mijn’ striptekenaar Piet Voordes die al ruim 20 jaar in het vak zit, is zo’n stripbeurs natuurlijk gesneden koek. Samen timmeren we met Funky Simone pas een jaartje met veel plezier aan de weg (officieel sinds oktober vorig jaar). De mooiste dingen ontstaan misschien ook wel uit onbevangenheid en spel.

Simone Bergmann en Piet Voordes op 15e Kamper Stripspektakel

Ik moet er zelf nog een beetje aan wennen, dat signeren en op de foto gaan met ‘fans’. De leuke kinderen hieronder maakten me geloof ik een beetje verlegen…

Hihihi…

“Je lijkt sprékend op haar!” riep een echtpaar uit Sneek enthousiast. Dát hoor ik wel vaker, ja, en het maakt me altijd aan het lachen. “Gelukkig maar!” is dan mijn instinctieve, blije reactie. Funky Simone is inderdaad een fictief karakter op mij gebaseerd; ze is wie ik ben, waar ik voor sta en waar ik van droom. Althans, een mix daarvan!

Aangenaam!

Tja, als Piet een tekening voor je maakt kán het even duren… (jongetje links)

Oh ja, weet je wie ik ook nog tegenkwam? Lambik! Jeweetwel, die van Suske en Wiske! Hij wilde per se met me op de foto. “Lambik kom je niet elke dag tegen!” riep hij en poseerde acuut als volleerd fotomodel. Vooruit dan maar…, Lambik, je bent best… koddig.

Misschien maakt Funky Simone Lambik ook blij?

LEES MEER!

Terug naar het begin: ‘Funky Simone op Kamper Stripspektakel’