Hartstikke funky geslaagd!!

FunkySimone_TeaParty_2013De Funky Simone Tea Party van afgelopen maandagavond was wéér SUPER gezellig!! Afgelopen juni had ik de eerste gehouden, ook in samenwerking met Thee aan Zee in Den Haag. Ik ben blij en dankbaar dat ik op deze manier een start heb mogen maken met ‘Funky Simone events’!

Dansend hart
Hierbij gaat het er bij mij overigens niet om arena’s met mensen te vullen. Het gaat er mij vooral om om mensen zoveel mogelijk persoonlijk in contact met elkaar te brengen. Elkaar werkelijk in de ogen te kijken. Ook al zit er iemand naast je die je zo op het eerste gezicht normaal gesproken niet zo snel zou aanspreken. De kwaliteit van het contact is belangrijk. Zielen die elkaar ontmoeten, en met elkaar beginnen… te dansen. Waarlijk voelen, contact maken en zomaar, als vanzelf, simpelweg tot jezelf komen.

Foto Liyen Siaw (www.facebook.com/LiyenSiaw)

Ik kan niet anders zeggen dat ik nog steeds verguld ben met het plezier dat ik heb mogen zien in de gezichten van hen die er maandag waren. Wat hebben we gelachen! En er is lekker gedronken en gegeten, er zijn diverse contactgegevens uitgewisseld, er is gecarpooled en Sander Kriek, eigenaar van Thee aan Zee, met zijn heerlijke kwaliteitsproducten, heeft er absoluut weer een aantal klanten bij. Ja, voor de commercieel nieuwsgierigen onder ons: de kassa heeft beide avonden gerinkeld.

Bewuster in het moment tijdens een Chinese theeceremonie… Foto: Liyen Siaw

Verbondenheid
Dát is waar ik het voor doe… Mensen op een vooral ontspannen manier met elkaar verbinden, in zijn algemeenheid, en in het bijzonder als ondernemers onderling. Wij als ondernemers kunnen elkaar versterken. Je kunt elkaars ‘verhaal’ doorvertellen. Hand in hand. Klinkt romantisch. Maar misschien ben ik dat ook wel.

Serieus, waarom niet? Je kunt in je eentje blijven roepen, maar ook met meer, opdat je ‘stem’ misschien wat (sneller) verder reikt… Wie weet boor je wel een heel nieuw publiek aan dan dat wat je al had? Hoe dan ook, ik vind het persoonlijk gewoon leuk om met anderen samen te werken.

Theeplant. Denk je ook niet altijd bij na als je je theezakje in je megamok plempt. Een van de deelnemers: “Ik heb meer respect gekregen voor hoe thee wordt gemaakt…” Witte servies op voorgrond: een ‘gaiwan’ staande op een lekbak.

“Het is mijn intentie om met Funky Simone events mensen met elkaar te verbinden in een leuke, knusse, inspirerende omgeving. Het geeft me een enorme kick wanneer mensen die elkaar nooit eerder hebben gezien in enthousiast contact met elkaar raken, en aan het eind met een blij en tevreden gevoel naar huis gaan…”
(Simone Bergmann)

Funky Simone events
Tijdens de twee Funky Simone Tea Party’s heb ik de bezoekers ook om tips gevraagd voor leuke Funky Simone events. Nee, ik ga het hier niet zomaar even verklappen, maar wat een geweldige ideeën heb ik mogen ontvangen… Daar ga ik zéker wat mee doen!

"Wat doe ik ook alweer met dit theezeefje??" Foto: Liyen Siaw

“Ehhh… Wát doe ik ook alweer met dit theezeefje??” Foto: Liyen Siaw

De gemiddelde opkomst was afgelopen maandag wat lager, maar aangezien de éérste Funky Simone Tea Party bijna 100% was, is het uiteindelijke gemiddelde (75%) voor een dergelijk onbekend event én op een maandagavond fantastisch. Het gaat ook om het hele plaatje…

Afgelopen maandagavond een Funky Simone t-shirt verloot: Jeroen was de gelukkige!

Animo is bijvoorbeeld ook af te lezen van de persoonlijke berichtjes die ik heb mogen ontvangen van mensen die mij aangaven helaas verhinderd te zijn, maar de volgende keer graag van de partij zijn.

300913j_FunkySimoneTeaParty_LiyenSiaw_xs

Links: verslaggever/fotografe Liyen Siaw (o.a. Asian News) stelt kritische vragen…

Verder was tijdens de laatste Funky Simone Tea Party een journaliste van de partij. Ze heeft foto’s gemaakt en doet met mij nog een interview over mijn Aziatische achtergrond, motivatie enz. Het event bij Thee aan Zee (een workshop ‘Gong Fu Cha’, traditionele Chinese theeceremonie) heeft ze als insteek gekozen. Het interview komt in een krant.

REVIEWS Funky Simone Tea Party

Smaakt zéker naar meer. Op de hoogte blijven? Like Funky Simone’s eigen Facebook Page!

Funky Simone Tea Party, juni 2013

Funky Simone Tea Party, juni 2013

Zie ook:
Funky Simone events
Funky Simone Tea Party; alles is één