Communicatie… met jezelf

De afgelopen bijna 8 jaar run ik mijn bedrijf Bergmann Media en alles wat ik doe heeft te maken met communicatie: het overbrengen van een ‘boodschap’. Hiervoor heb ik een grote gereedschapskist tot mijn beschikking. Oftewel, de boodschap kan ik op verschillende manieren verpakken: van tekst tot illustratie, van adviesrapport tot film of audio.

Alweer 23 jaar ben ik professioneel werkzaam. De eerste vijftien jaar in loondienst bij diverse organisaties, waarna ik het echt tijd vond voor iets anders en het geluk had dat ik direct een grote opdracht aangeboden kreeg door een mediabedrijf. Toch bleek ‘ondernemer zijn’ best een uitdaging, zonder vast inkomen maar wel met hypotheek. Gelukkig vaar ik altijd sterk mijn eigen innerlijke koers, want anders had ik het misschien de afgelopen jaren niet ‘gered’.

Simone Bergmann

Véél minder dan vroeger komt het nu voor dat mensen mij nog vragen: “Maar wat dóe je dan PRECIES?”. (Omdat ik dus verschillende soorten ‘pakpapier’ gebruik.) Die vraag vloeit voort uit het, in mijn ogen achterhaalde idee, dat je je hele leven maar één ding het allerleukst kan vinden en vervolgens koste wat het kost daar je beroep van moet maken. Omdat je anders op een of andere manier gefaald hebt. En daar ga je je dan je hele leven zowel innerlijk als naar buiten toe voor verdedigen. “Nou, weet je, dat komt omdat ik vroeger niet zo’n goede start had…” of “Je moet wél realistisch blijven, he…” of als je dan toch een geforceerde poging hebt gewaagd en de ‘kat in de zak’ hebt gevonden: “Oh dat… (Neurotisch lachje.) Nee, uhh… bij nader inzien, het was toch niks voor mij”. Enfin, als je zo kijkt naar de flexibilisering van de arbeidsmarkt en het groeiend aantal zelfstandigen (al dan niet vrijwillig) kun je wel zeggen: de wereld is veranderd.

Lekker véél gereedschap!
Goed. Zoals gezegd draaien de activiteiten die ik doe vanuit mijn bedrijf om ‘communicatie’. Ik ondersteun bedrijven met het formuleren en overbrengen van hun visie, product of dienst. Op een verbindende manier, dat is voor mij als ‘netwerker pur sang’ (zo noemen mensen mij soms) dan het streven. En ik heb hierbij de luxe dat ik veel andere kennis en vaardigheden (bijv. beleid, management, journalistiek) kan combineren en hierdoor snel en efficiënt weet te werken.

Maar verbinding met jezelf als menselijk wezen is niet minder belangrijk, want wij hebben elke dag weer lange, soms heel vermoeiende of frustrerende gesprekken met… onszelf. En die energie en mindset nemen we dan weer mee in onze interacties met gezin, vrienden, zakenpartners, klanten enz. Al zijn we ons er niet altijd van bewust en putten we hier niet altijd plezier of voldoening uit. Denk maar aan zo’n opmerking van: “Tja, het moet maar”. Het kan soms heel confronterend zijn als je naar jezelf kijkt.

Life coaching
Een van de gereedschappen in mijn luxe gereedschapskist is ook oplossingsgericht coachen. Aan de slag gaan met jouw innerlijke dialoog! Wat is jóuw innerlijk kompas? Vaar jij jouw eigen koers? In Het Coachhuis in Den Haag help ik je met het ordenen van je gedachten, het doorbreken van bepaalde patronen, het helder krijgen van je koers of doelen enz. Afhankelijk van waar jij me voor nodig hebt.

Heb je interesse in een vrijblijvend oriënterend gesprek of wil je gelijk een consult inplannen? Neem gerust contact met me op. Begin nu en wie weet een vliegende start in 2018..!?

Lees ook: ‘Over Simone en coachen’