Het groeit! (netwerk van startende ondernemers)

Maandag 21 september 2015 is er een bijeenkomst van ZZP-netwerk Loosduinen. De zevende alweer! In de tweede helft van afgelopen jaar is het opgezet door Stichting voor Stad en Kerk (STEK) in samenwerking met Bergmann Media. Onder het overkoepelende project ‘Loosduinen Doet ‘T. Het is mooi om te zien dat de groep enthousiaste startende ondernemers groeit en elkaar versterkt. Dat laatste was ook precies de insteek van STEK die mijn bedrijf deze opdracht gaf. De drie pijlers: uitwisseling van kennis & ervaring, samenwerken, ruilen/delen.

Flexibele werkplekken en kantoorunits
Vanaf deze maand hebben we ook een mooie, centrale locatie in stadsdeel Loosduinen gevonden waar we standaard de bijeenkomst kunnen houden: in bedrijfsverzamelgebouw De Grote Keizer aan Loosduinse Hoofdstraat 563 (2e etage). Met dank aan Staedion en Oak Management die ook het beheer voeren over de flexibele werkplekken en kantoorunits die zij hier sinds enkele maanden te huur hebben. Het is maar dat je het weet… Parkeren in de omgeving gratis. Interesse? Klik hier voor meer info.

Gevarieerd
Het is leuk om te zien dat er uiteenlopende disciplines binnen ons netwerk vertegenwoordigd zijn, zoals: ouderenbegeleiding, communicatie, coaching bij autisme/ad(h)d, personal organizing, studie- en loopbaanadvies, onderhoudsbedrijf, orthomoleculaire therapie, human resources management, media, grafisch ontwerp, stadslandbouw, party-planning…

Vruchtbare grond
Ik geloof persoonlijk in de kracht van de mens in het netwerk. De verbinding en het vertrouwen die binnen een groep ontstaat. De interesse, openheid en waardering naar elkaar toe. Dat maakt de grond als het ware vruchtbaar(der) om te bereiken waar je naar streeft. Vaak is het zo, hoe lekkerder je voelt, hoe geïnspireerder je bent, hoe meer je tot gerichte acties overgaat. Daarbij komt dat ieder van ons een eigen persoonlijk netwerk heeft van toch wel minstens zo’n 250 personen (schrijf ze maar eens op, inclusief familieleden). Staar je dus niet alleen blind op wat iemand precies doet. Daarmee doe je jezelf en de ander misschien wel tekort…

Het groeit!
Het is iets meer dan een jaar geleden dat we de eerste oriënterende kennismaking voor dit netwerk hadden. Dat was op 26 augustus 2014 bij lunchroom Appels en Peren (zie foto). Fatima Akchar heeft inmiddels een pitch voor ons gedaan, Jacqueline Kervezee doet dit aanstaande maandag. Michael Willé geeft vanaf oktober lessen Indonesische taal. Steven Korpel is onlangs gestart met zijn bedrijf Angellighthealing. Erg leuk!

Op 7 oktober 2014 was de eerste ‘officiële’ bijeenkomst bij stadsboerderij Pluk Den Haag (daarna in wijk- en dienstencentrum De Geest, Waldeck). Hier was ook stadsdeeldirecteur Harm Benthem van de partij (goede ideeën zijn wat hem betreft altijd welkom!). Hier zie je hem samen met bedrijfsadviseur Nelleke Cornelissen die met ons inging op je bedrijfsformule, kernkwaliteiten, ondernemersvaardigheden en de marketingmix!

RON_0466-border

Sindsdien groeien we rustig en stabiel verder. Nu vanuit De Grote Keizer in Loosduinen. Waarbij het netwerk natuurlijk méér is dan alleen de bijeenkomsten.

071014a_zzploosduinen

Aanmelden voor de bijeenkomst van 21/09 kan nog tot en met het weekend via zzploosduinen@gmail.com. De toegang is gratis.

N.B. Ook als je als vrijwilliger mee wilt helpen met de organisatie van de bijeenkomsten, kun je contact opnemen. En uiteraard als je suggesties hebt ten voordele van deze starters!