Intuïtie, een krachtig kompas

Van jongs af aan worden we geleerd iets te ‘worden’. We worden beoordeeld op cijfers, wel of niet een beroep kiezen ‘waar een beetje geld te verdienen is’ enzovoorts. En tegenwoordig hebben we zóveel toegang tot bergen informatie en technologische snufjes dat het gemakkelijk is om afgeleid te worden van wat er bij je vanbínnen gebeurt. Intuïtie blijft dan vaak eerder iets van een fenomeen of ’toeval’. Omdat onze aandacht, zonder dat we hiervan echt bewust hoeven te zijn, zo is gefragmenteerd.

Maar intuïtie is een krachtig kompas. Het kan je leven meer ‘flow’ geven, mensen en situaties sneller en beter laten inschatten, opdat je ook de meest voordelige en vreedzame keuzes voor jezelf kunt maken. Leren meer aandachtig te leven helpt deze bron in jezelf aan te boren, er steeds mee in contact te staan…, om als het ware het ‘intuïtietijdperk’ binnen te gaan. Want hoe groter de groep die het belangrijk vindt hun intuïtie te ontwikkelen, hoe meer wij gezamenlijk de ruimte en mogelijkheden creëren om op een organische, empathische manier aan elkaars geluk en welzijn bij te dragen.

Met het koesteren van jouw intuïtie, jouw ‘innerlijk weten’, geef je jezelf in ieder geval een kans om minder gejaagd, oordelend, vergelijkend, afdwingend (‘making it happen’) de dingen te doen. Je gunt jezelf meer rust, balans en overzicht in plaats van ‘angst’. Je voelt je beter in je vel, blijft dichter bij jezelf en kan opener, relaxter, constructiever omgaan met jouw omgeving. Hoe meer mensen hun eigen licht laat stralen, hoe (ver)lichter de aarde…

Resoneert dit met je? Zou je hier verder over willen praten? Voel je je op dit moment een beetje overweldigd, uitgeput of opgefokt? Geef jezelf een time-out en maak een afspraak voor een personal coachingsgesprek. Wie weet helpt het je om bepaalde gedachtepatronen die je saboteren de doorbreken, acties te formuleren die bijdragen aan de voor jou juiste koers, of geeft het je de opluchting om te ontdekken dat er méér opties zijn dan die je nu steeds voor je ziet. Jouw investering per uur: € 51,65 + 21% btw (€ 62,50 incl.). Eventueel kun je ook een strippenkaart afnemen met 20% korting per consult. De strippenkaart start bij afname van minimaal drie consults en blijft 1 jaar geldig. Je bepaalt zelf wanneer je wilt afspreken. De locatie is Het Coachhuis, Raamweg 4, Den Haag (nabij DH CS).