Waarom een personal coach?

Senzimo is het coachingslabel van Bergmann Media. In najaar 2013 ben ik naast mijn reguliere communicatiewerk gestart met personal coaching van zowel particulieren als ondernemers. De afgelopen jaren heb ik met oplossingsgerichte coaching mogen bijdragen aan een stukje duidelijkheid en inzicht voor mensen die graag vérder wilden komen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Thema’s/onderwerpen die bijvoorbeeld langs zijn gekomen:

  • Hoe ga ik om met bepaalde aspecten in mijn relatie met mijn partner?
  • Hoe kan ik mijn dienstverlening het beste formuleren richting mijn doelgroep?
  • Hoe kom ik verder in mijn loopbaan/carrière? Ben ik wel op de goede weg?
  • Hoe kom ik uit ‘het gat’ wat is ontstaan nu mijn relatie voorbij is?
  • Hoe kan ik mijn passie volgen? Hoe kan ik hieraan vormgeven?
  • Enz.

Een personal coach kan je helpen om (sneller) tot bepaalde inzichten te komen die jou weer de inspiratie, AHA-momenten en/of energie geven om op een positieve, soepele manier innerlijk met dingen om te gaan, passende acties uit te zetten of ze juist te laten voor wat ze zijn. Waar je dan volledig achter staat, zonder angst of twijfel.

Kwaliteit van leven
Het kan zijn dat het water je op dit moment aan de lippen staat, maar dat hóeft niet. Je kunt een gesprek (regelmatig of nu en dan) met een onbevooroordeelde professional ook zien als een investering in je ontwikkeling. Bijvoorbeeld bij het maken van een ‘volgende stap’ (koerswijziging bedrijf of loopbaan, leven na ziekte of pijnlijk verbroken relatie, van vaste baan naar ondernemerschap etc.), Juist omdat we allemaal onze blinde vlekken hebben en mensen die dicht bij ons staan misschien ‘te gekleurd’ naar ons kijken om de objectieve feedback of vraagstelling te geven die we nodig hebben.

Naast volwassenen coach ik als ‘business coach’ overigens ook studenten (leeftijd 17-21 jr.) van de opleidingsrichting Commerciële Economie aan ROC Mondriaan. Dit doe ik dit jaar alweer 10 jaar (sinds 2008).

Tot slot heeft ook personal coaching te maken met ‘communicatie’. De communicatie met jezelf. Wat is het verhaal waar je aan vasthoudt? Werkt het voor je, of toch niet? Steeds terugkerende gedachtepatronen die bepalend zijn voor je acties en manifestaties. Zijn ze positief, geïnspireerd, opbeurend of halen ze vaker dan eens de vreugde uit je leven? In ieder geval ben ik hier om jou te helpen, opdat je het beste uit je leven weet te halen.

Zin om met jezelf aan de slag te gaan? Het tarief voor een personal coaching consult is € 62,50 incl. btw voor max. 60 minuten. Locatie: Het Coachhuis, Raamweg 4, Benoordenhout, Den Haag (nabij DH CS). Goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer (of lopend vanaf het station). Na 17.00 uur is het gratis parkeren. Een afspraak mag je zowel overdag als ’s avonds inplannen. Het consult kan in het Nederlands of Engels plaatsvinden.