Zichtbaar en vindbaar met social media

Ben jij met jouw bedrijf, organisatie, project of initiatief op zoek naar ondersteuning op het gebied van social media? Sluit bij mij gewoon een social media abonnement af. Dan heb je dáár geen omkijken naar, want je wilt je natuurlijk vooral met jouw hoofdactiviteiten bezighouden.

Het gebruik van social media draagt bij aan jouw online zichtbaarheid en vindbaarheid. Je kunt er interesse, betrokkenheid en interactie met jouw doelgroep mee stimuleren. En door steeds op social media aanwezig te zijn, op een consequente, consistente én inhoudelijk sterke manier, helpt dit ook vertrouwen met die doelgroep op te bouwen. Je wordt als het ware een ‘baken’ binnen jouw vakgebied of branche.

Wat is je doel?
Bij het gebruik van social media is het belangrijk om (voor je begint) een strategie te hebben. Welke accounts maak je aan, en waarom? Wat wil je uitstralen, wat wil je delen, wie beheert de social media en hoe borg je binnen jouw bedrijf of organisatie de afhandeling van vragen, feedback e.d. die via social media (kunnen) binnenkomen?

Met een strategie zorg je ervoor dat de tijd die je aan social media besteedt zo optimaal mogelijk wordt benut gericht op het juiste publiek. Het is beter om eerst goed na te denken over het doel waarvoor je social media in wilt zetten in plaats van dat je ‘zomaar’ begint. Een eerste indruk is per slot van rekening zo gemaakt.

Procesbegeleiding
Behalve het social media abonnement en de social media strategie kan ik je ook in deze context helpen met het intern begeleiden van jouw organisatie. Zodat de nieuwe werkwijze daadwerkelijk wordt ingebed in de juiste samenhang.

Dus, kan ik je helpen? Of heb je eerst nog vragen? Wil je een oriënterend gesprek inplannen? Schroom niet, neem gerust contact met me op.

Lees ook: Social Media abonnement