Duurzaamheid voor héél Den Haag

En dan nu écht… Dat zou natuurlijk het mooiste zijn. Dat duurzaamheid in het dagelijks leven ‘verpakt’ zou zijn voor alle burgers van Den Haag. Dat het voor iedereen iets heel normaals, betaalbaars en lokaalgerichts zou zijn. Want ondanks allerlei maatregelen de afgelopen periodes doen en profiteren lang niet alle inwoners mee. Als het gaat om een toekomstbestendig Den Haag binnen afzienbare tijd, is er dus nog best wat te bouwen aan een degelijke basis in verbinding met álle groepen in onze samenleving.

Klik op afbeelding om direct naar het pamflet ‘Bouw de verbinding… naar een duurzame stad’ te gaan.

In het pamflet ‘Bouw de verbinding… naar een duurzame stad’ worden vier bouwstenen gegeven waarop politici en uitwerkers bij alle programma’s en projecten kunnen steunen, voor ‘een eerlijke en ambitieuze transitie’. Wat moet er gebeuren om de ambities waar te maken? Hoe kan Den Haag sneller verduurzamen? Hoe wordt in dit proces de juiste samenhang met andere beleidsvelden bereikt en gehouden? Hoe kan de veranderde rol van de gemeente maximaal ingezet worden?

De 4 bouwstenen kunnen gebruikt worden om verduurzaming breder, concreter, efficiënter en effectiever voor elkaar te krijgen:
1. Duurzaamheid voor iedereen
2. Werken met Haagse kracht
3. Duurzaamheid verpakt in het dagelijks leven
4. Samenspraak met wie de toekomst heeft

Klik hier om de uitwerking van deze belangrijke bouwstenen te lezen (en handel nu!), waarbij de nadruk ligt op een wijk- en buurtgerichte aanpak. Want tja, iedere wijk of buurt is nu een maal anders (bijv. geschiedenis, sociale samenhang, woningtypes, levendigheid en sfeer).

In het document vind je ook interessante voorbeelden (met linkjes naar websites). Laat jezelf inspireren…! Neem voor meer informatie, suggesties, ideeën contact op met Mieke Weterings (Adviseur duurzaam en gezond bouwen), Gemeente Den Haag. Haar contactgegevens vind je in het pamflet.

Het pamflet is tot stand gekomen in een unieke samenwerking van mensen van verschillende achtergronden. Vanuit Bergmann Media heb ik zelf een redactionele bijdrage geleverd.