Investeer in een goede basis, have fun en floreer! (1, 2, 3, DEAL!)

Een van mijn doorlopende trainingen is sales training ‘1, 2, 3, DEAL!’ voor startende zzp’ers. Hiermee hoop ik jou als kersverse zelfstandig professional te helpen met een goed verhaal achter jouw product of dienst, hoe je dit adequaat en compact overbrengt en op welke manier je gericht kunt netwerken om jouw ‘ideale klant’ te vinden.

Zelf ben ik 8 jaar actief als 100% zelfstandig ondernemer op het gebied van communicatie in de breedste zin. Daarnaast coördineer ik alweer 3,5 jaar een netwerk voor startende zzp’ers in Den Haag. Wat mij de afgelopen jaren onder meer opviel (goed voorstelbaar ook!) bij starters is:

  1. ze vinden het vaak ‘eng’ om in de spotlight te staan;
  2. ze denken een duidelijke elevator pitch te doen, maar houden zich dikwijls niet aan de gestelde tijd van 1 minuut;
  3. de elevator pitch kan heel wollig of vluchtig zijn (al zeggen de ondernemers dit wél te hebben voorbereid);
  4. ze weten heel goed wat hun vak c.q. aanbod inhoudt en praten hier op zich enthousiast over, maar lijken toch geremd om hiermee ‘de boer op te gaan’ (netwerken).
  5. ze kunnen niet altijd goed verwoorden wat hen ‘uniek’ maakt in hun branche.

Natuurlijk is het mogelijk dat na enige tijd een en ander zich heeft verbeterd (oefening baart kunst!), maar wellicht zijn het voor jou ook herkenbare aandachtspunten waar jij aan wilt werken. Het netwerk biedt overigens juist een platform om op een laagdrempelige, gemoedelijke manier te oefenen met het doen van een elevator pitch, workshop of presentatie. Of je kunt gewoon aanwezig zijn om te leren, en kijken welke interessante contacten je kunt leggen.

Jij bent HET
Ondernemerschap is best een avontuur. Je valt heel erg terug op jezelf. Je kunt je niet ‘verschuilen’. En als je dat wel doet, weet jouw doelgroep niet wie je bent of word je als je niet uitkijkt weer snel vergeten. Want er zijn misschien héél veel zelfstandigen die hetzelfde doen als jij… Daarover gesproken, los van je zichtbaarheid, hoe onderscheid jij je van de rest? Doe mee met de sales training! Zoals gezegd, oefening baart kunst, en samen leren kan dingen meer tot leven laten komen in je hoofd.

Tijdens 1, 2, 3, DEAL! oefenen we op een heel interactieve manier met het doen van een elevator pitch en ook het voeren van een verkoopgesprek aan de hand van het AIDA-marketingmodel (Attention, Interest, Desire, Action). Ook worden jou handvatten gegeven voor effectief netwerken. Omdat de training in klein groepsverband is is er meer ruimte voor persoonlijke aandacht. En achteraf ontvang je in PDF nog actiepunten voor je eigen follow-up of reflectie, en een lijst met iedereen die heeft deelgenomen.

Zet jij vóór de zomer nog even ‘de puntjes op de ‘i” als zzp’er? Investeer in een goede basis, have FUN en floreer! Meld je aan voor sales training ‘1, 2, 3, DEAL!’ op dinsdag 12 juni van 14.00 tot 17.30 uur in Het Coachhuis, Raamweg 4, Den Haag (nabij DH CS). Voor alle info en aanmelden, klik hier.

Lees ook:
Oog op de bal en netwerken (1, 2, 3, DEAL!)
Dit is mijn bijdrage aan jouw slagingskans (1, 2, 3, DEAL!)