Plek voor leuke hooggevoeligen! (Luistercafé Den Haag, 23/05)

Er is nog plek voor leuke hooggevoeligen! Hoe kwam jij erachter dat je ‘hooggevoelig’ bent? Waar heb je het meest ‘last’ van en wat zie je als juist als voordelen van jouw gevoelige natuur? Daar gaan we het onder meer over hebben tijdens Luistercafé Den Haag, voor de tweede keer over ‘hooggevoeligheid’. Het vindt morgenavond (23 mei) plaats van 19.30 tot 21.30 uur in Het Coachhuis, Raamweg 4, Den Haag (nabij DH CS, snelweg en tramhalte lijn 9 ‘Javabrug’). Zin om erbij te zijn? KLIK HIER voor het event met aanmeldingsformulier (link verlopen en verwijderd). Luistercafé Den Haag is een plek voor persoonlijk contact, een diepgaander gesprek en uiteraard gezelligheid!

Waar we het zoal de vorige keer in maart over hebben gehad kun je hier lezen: ‘Hooggevoeligheid leeft! (Luistercafé Den Haag)’.

Hooggevoeligheid is geen ziekte of stoornis. Het is een vrij normaal verschijnsel in onze maatschappij, waar vroeger weinig of niet over werd gesproken, maar sinds het onderzoek en boek van de Amerikaanse psychologe Elaine Aron, als specifieke term werd geïntroduceerd. Je kunt hier een filmpje met haar zien.

In het algemeen geldt als belangrijke kenmerk dat je als hoog sensitieve persoon (hsp) wat sneller overprikkeld bent door wat je binnenkrijgt, zoals geluid of geur, maar ook gevoelens, emoties of gedachten van anderen. Je hebt vaak wat meer tijd nodig om deze ‘prikkels’ te verwerken, liefst in je eentje, in een rustige omgeving. Je kunt je erg verbonden voelen met de natuur en dieren. Misschien opper je soms zelfs dat je liever dieren om je heen hebt dan mensen. En tja, met díe mate van gevoeligheid je draai vinden in onze ‘gehaaste prestatiemaatschappij’, kan best een uitputtingsslag zijn. Tegelijkertijd heb je misschien een sterk ontwikkelde intuïtie, waardoor je sneller en beter beslissingen kunt maken waar je volledig achter staat, of het nu gaat om je werk- of sociale omgeving.

Vind je het leuk om andere hooggevoeligen te ontmoeten, gezellig, om onderling ervaringen uit te wisselen? Wat dieper op het onderwerp in te gaan in klein groepsverband? Meld je dan nog even snel aan.