Sales training ‘1, 2, 3, DEAL!’

Simone Bergmann

In februari 2018 geef ik de sales training ‘1, 2, 3, DEAL!’. Speciaal voor startende zzp’ers die willen leren hoe zij hun geweldige product of dienst over het voetlicht moeten brengen. (Het kan ook zijn dat je al een tijdje zelfstandig professional bent, maar wel een nieuwe impuls kunt gebruiken.)

“Ik DENK dat…”
Je denkt dat je uitstraalt wat je denkt dat je uitstraalt… Je denkt dat je luistert, maar luister je wel góed? Je denkt dat je beknopt weet te vertellen wat jouw product of dienst inhoudt, maar weet je op het juiste moment een punt achter je verhaal te zetten, voordat het voor de ander overweldigend of verwarrend wordt? Hoe blijf je te allen tijde jezelf, hoe word je een ‘influencer’ en… WOW! Een… ‘koopsignaal’!! En NU?

Op deze zaken en meer gaan we in tijdens de sales training  ‘1, 2, 3, DEAL!’, op een zeer interactieve wijze. Niet slechts op je stoel zitten, naar sheets kijken en informatie absorberen, maar samen op een gestructureerde, doelgerichte wijze aan de slag. Zo leer je elkaar meteen wat beter kennen en er is ook ruimte voor het uitwisselen van visitekaartjes e.d. Voorkom onnodig getreuzel en geanalyseer, pak jouw sales direct goed op!

Achtergrond:
Deze training is voortgevloeid uit het feit dat ik de afgelopen 3 jaar een startersnetwerk coördineer (en ik in de afgelopen 23 jaar diverse rollen heb bekleed met direct klantcontact). Ik heb veel geobserveerd en gezien wat deelnemers vaak lastig vinden om te doen. Het netwerk van ondernemers heb ik halverwege 2014 voor een klant (stichting) opgezet binnen een groter project gericht op armoedebestrijding in het Haagse stadsdeel Loosduinen en daarna vanaf maart 2015 op vrijwillige basis gecontinueerd. Omdat ik het enthousiasme en de behoefte zag bij startende zzp’ers, woonachtig in Loosduinen en van elders in Den Haag (en hierbuiten, bijv. Het Westland, Delft, Zoetermeer). De drie netwerkbijeenkomsten (na een oriënterende bijeenkomst) die ik binnen het project mocht organiseren bleken zeker niet voldoende… Inmiddels zijn er in totaal 16 bijeenkomsten van ‘ZZP Loosduinen’ geweest, waarvan de laatste op 15 november 2017.

Wat verder heel mooi is is dat ZZP Loosduinen in de Agenda Micro-ondernemerschap, in juni 2017 gepresenteerd door wethouder Karsten Klein (Stedelijke Economie, Zorg en Havens), werd genoemd als een goed voorbeeld van kennisuitwisseling onder micro-ondernemers. Onlangs werd ik geïnterviewd door de Nieuw Waldeck Wijkkrant, klik hier om meer te lezen over het doel en de kracht van ZZP Loosduinen mét quotes van deelnemers aan het netwerk.

Tot slot ben ik zelf per 1-01-2018 8 jaar zelfstandig ondernemer met mijn eenmanszaak Bergmann Media. Ik ben een blij en dankbaar mens voor de fijne klanten die ik de afgelopen jaren heb mogen helpen op communicatiegebied. Ook heb ik met mijn bedrijf ups en downs gekend. Daar heb ik veel van geleerd. Ik gaf verder leiding aan grote klantafdelingen en coördineerde verkoop- en recruitmentafdelingen.

Nieuwsgierig? Mail naar info@simonebergmann.nl en blijf op de hoogte. Je bent niks verplicht.